COMMUNICATIE | ORIËNTATIE | REALISATIE

Even stilstaan

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang" 

Bertold Brecht,
dichter en regisseur

Kiezen voor verandering

"Altijd als omstandigheden veranderd worden, veranderen mensen. Altijd als mensen werkelijk veranderen, veranderen ook de omstandigheden."


Dorothee Sölle,
hoogleraar systematische theologie

Mogelijkheden verkennen

"Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal."


Albert Einstein,
natuurkundige en uitvinder

Even voorstellen

Ik ben Corrie Stoter- Buist. Ik ben opgegroeid in het Limburgse heuvelland en daar is mijn interesse voor natuur, mensen en alles wat groeit en bloeit gewekt.  

Loopbaan

Mijn loopbaan is gestart in het onderwijs. Hier heb ik ervaring opgedaan met groepsbegeleiding, management, beleid en organisatie. Met mijn verhuizing naar de Veluwe maakte ik een nieuwe stap in mijn loopbaan. Ik ben gestart met de studie Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid en werkte achtereenvolgens als beleidsmedewerker en trainer bij Vrouw en Werkwinkel, trajectconsulent bij Arbeidsvoorziening en als trainer en loopbaanadviseur bij een sollicitatie/mobiliteitscentrum.
Naast mijn werk heb ik de opleiding Loopbaanbegeleiding en de opleiding Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) gevolgd en ben me blijven bijscholen op het gebied van loopbaanontwikkeling, coaching en communicatie. In 1999 startte ik mijn eigen bureau.

Inspiratie en drijfveren

Mijn inspiratie haal ik uit de mensen om mij heen en de natuur. De natuur geeft mij steeds weer voorbeelden van ontwikkeling en groei en ook stagnatie daarin. Ik haal in mijn werk vaak de natuur aan als een metafoor voor ontwikkeling van mensen en organisaties. Mensen blijven mij boeien door de eigen wijze waarop ieder zijn/haar leven leeft.

Als kind werd ik geraakt door een verhaal over talenten. Later, in een les cultuurgeschiedenis maakte de uitspraak: mens sana in corpere sano. (een gezonde geest in een gezond lichaam) indruk op mij. Nog weer later las ik de toespraak van Chief Seattle over het beheren van onze aarde en dat wat wij doorgeven aan onze kinderen. Deze verhalen en uitspraken hebben mij steeds geïnspireerd in mijn werk.

Inspiratie haal ik ook uit het volgen van trainingen en workshops om bij te blijven in mijn vak. In mijn vrije tijd fiets, schaats, wandel en zwem ik graag. Zo blijf ik in beweging

Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent als er veranderingen in je leven optreden. Ik heb de overtuiging dat het mogelijk is invloed uit te oefenen op de manier waarop je omgaat met die veranderingen. Kies je zelf of laat je de omstandigheden bepalen hoe het verder gaat? Wat mij betreft kies ik voor het eerste!