COMMUNICATIE | ORIËNTATIE | REALISATIE

Kiezen voor verandering

"Altijd als omstandigheden veranderd worden, veranderen mensen. Altijd als mensen werkelijk veranderen, veranderen ook de omstandigheden."


Dorothee Sölle,
hoogleraar systematische theologie

Mogelijkheden verkennen

"Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal."


Albert Einstein,
natuurkundige en uitvinder

Even stilstaan

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang" 

Bertold Brecht,
dichter en regisseur

Solliciteren

Heb je al lange tijd niet gesolliciteerd? Krijgt een ander steeds die begeerde functie? Ben je te verlegen of bescheiden? Genoeg redenen om een sollicitatietraining te volgen. In een maatschappij-in-beweging veranderen ook de omgangsvormen. Uiteraard geldt dit ook voor de manier waarop wij solliciteren. De rol van social media wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker bij het solliciteren. Nu er zoveel concurrentie is, is het ook steeds belangrijker dat je goed beslagen ten ijs komt en je goed presenteert. In een sollicitatietraining besteden we hier aandacht aan.  

0nderwerpen:

  • een (beknopte) zelfanalyse maken (wat zijn sterke en zwakke punten, belangrijke waarden)
  • het opstellen van een zoekprofiel (functie, soort organisatie)
  • het selecteren van de meest effectieve zoekmethode (netwerken, open en gericht solliciteren, gebruik maken van social media)
  • het aanscherpen van een aantal vaardigheden (het analyseren van vacatures, het voeren van telefoongesprekken, het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en een duidelijk curriculum vitae)
  • het oefenen en beoordelen van sollicitatiegesprekken (presenteren, onderhandelen)
  • het begeleiden tijdens het actief solliciteren (voorbereiden en nabespreken van gesprekken, voortgang stimuleren)

In de sollicitatietraining gaat het vooral om het eigen maken en toepassen van de diverse sollicitatiemethoden.  Dit traject kan uitgebreid worden met  sollicitatiebegeleiding. Dan richt de begeleiding zich met name op het geven van ondersteuning en feedback.

Duur van het programma
Dit traject bestaat in de regel uit zes gesprekken. Natuurlijk kan het programma aangepast worden aan de situatie. Voor overleg ben ik ook buiten de bijeenkomsten via telefoon of e-mail te bereiken.

Ben je geïnteresseerd?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even en dan vertel ik je meer over mijn werkwijze. Een afspraak maken voor een oriënterend gesprek kan natuurlijk ook.