COMMUNICATIE | ORIËNTATIE | REALISATIE

Even stilstaan

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang" 

Bertold Brecht,
dichter en regisseur

Mogelijkheden verkennen

"Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal."


Albert Einstein,
natuurkundige en uitvinder

Kiezen voor verandering

"Altijd als omstandigheden veranderd worden, veranderen mensen. Altijd als mensen werkelijk veranderen, veranderen ook de omstandigheden."


Dorothee Sölle,
hoogleraar systematische theologie

Outplacement

Op zoek gaan naar een nieuwe baan buiten de huidige organisatie kan een uitdaging zijn maar geeft ook druk, zeker als je onvrijwillig afscheid neemt van een werkgever zoals bijvoorbeeld bij een reorganisatie of een verstoorde arbeidsrelatie.

‘Scheiden doet lijden’, daarom is het verwerkingsproces onderdeel van een outplacementtraject. Maar het werken aan de toekomst  staat voorop. Bouwen aan zelfvertrouwen, nieuwe mogelijkheden zien, geeft moed en energie. Het vraagt om inzicht in jezelf, kennis van de arbeidsmarkt en doorzettingsvermogen om actief te solliciteren.

Het doel van Outplacement is het vinden van een nieuwe baan passend bij je kwaliteiten en talenten en bij je waarden en wensen. Vaak kiest iemand voor eenzelfde functie bij een ander bedrijf. Soms gebeurt het dat een werknemer de gelegenheid aangrijpt om te kijken of een hele nieuwe start mogelijk is.

programma-onderdelen

  • verwerking van de voorafgaande gebeurtenissen
  • zelfanalyse (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat drijft mij)
  • koersbepaling (welke functies of functiegebieden sluiten aan bij mijn profiel)
  • marktoriëntatie (analyse van werkomstandigheden en in kaart brengen van relevante organisaties)
  • marktbenadering waarin aandacht voor open en gericht solliciteren, het juist interpreteren van advertenties, het schrijven van brieven, het opstellen van een curriculum vitae, het voeren van een gesprek en zeker niet op de laatste plaats netwerken en gebruik maken van social media
  • sollicitatiebegeleiding (voorbereiding en nabespreking van gesprekken, salarisonderhandelingen)

Aan het eind van het programma hebben de ervaringen van de afgelopen periode een plaats gekregen. De persoonlijke kwaliteiten en voorkeuren zijn op een rij gezet. De arbeidsmarkt is verkend en je bent in staat de arbeidsmarkt effectief te benaderen. De stap naar solliciteren is gezet en er is zicht op een passende nieuwe baan.

Iedere fase heeft een eigen aanpak en methodiek. Per persoon zal de nadruk op de verschillende onderdelen van het programma anders zijn. In overleg bepalen we waar de prioriteit zal liggen.

Duur van het programma
De duur van de begeleiding is afhankelijk van de behoefte en de afspraken die hierover onderling of met de werkgever zijn gemaakt. In de regel wordt de outplacementbegeleiding aangeboden voor een periode van minimaal een half jaar. Het  begeleidingstraject kan in overleg verlengd worden tot en met de proeftijd. Tweewekelijkse coachingsgesprekken vormen de basis van de begeleiding. Voor overleg ben ik ook buiten de bijeenkomsten via telefoon of e-mail te bereiken.

Interesse voor een vrijblijvende afspraak?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even en dan vertel ik je meer over mijn werkwijze.