COMMUNICATIE | ORIËNTATIE | REALISATIE

Kiezen voor verandering

"Altijd als omstandigheden veranderd worden, veranderen mensen. Altijd als mensen werkelijk veranderen, veranderen ook de omstandigheden."


Dorothee Sölle,
hoogleraar systematische theologie

Even stilstaan

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang" 

Bertold Brecht,
dichter en regisseur

Mogelijkheden verkennen

"Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal."


Albert Einstein,
natuurkundige en uitvinder

Loopbaan(her)oriëntatie

Misschien ben je al jaren aan het werk en zoek je een passend vervolg van je loopbaan of wil je een nieuwe uitdaging. Misschien wil je wel een heel ander beroep maar weet je niet wat bij je past en waar je moet beginnen. Een loopbaankeuze maken die bij je past vraagt om stilstaan bij jezelf. Loopbaanoriëntatie biedt je zicht op jezelf en oriëntatie op mogelijke richtingen om je eigen loopbaan vorm te geven en weer verder op weg te gaan.

Programma onderdelen

 • Zelfanalyse / Persoonsprofiel
  Je blijft stilstaan bij vragen als: Wat is de rode draad in mijn loopbaan en leven, wat is mij bagage, wat zijn mijn kwaliteiten, mijn drijfveren en waarden? Welke activiteiten geven mij energie, wat is mijn voorkeursstijl in gedrag (MBTI), welke talenten wil ik ontwikkelen?

 • Richtingbepaling/Beroepsprofiel
  Je richt je blik op de toekomst: Welke richting kan en wil ik op, wat zijn wensen of oude dromen?
  Welke functies, taken en organisaties passen bij mij? De uitkomsten van dit onderzoek vat je samen in een (nieuw) beroepsprofiel. Dat kan ook de keuze voor zelfstandig ondernemerschap zijn.

 • Marktverkenning
  In deze fase ga je de beroepswens toetsen aan de werkelijkheid:
  Is het haalbaar wat ik wil, wat heb ik er voor nodig, welke acties ga ik ondernemen? De uitkomsten van de marktverkenning resulteren in een bewuste keuze en in een loopbaandoel en een stappenplan om dit doel te bereiken.
  De gesprekken worden ondersteund door oefeningen en huiswerkopdrachten. Naast de gesprekken is er tussentijds contact per email en per telefoon.

Duur
Het traject bestaat in de regel uit zes bijeenkomsten van 2 uur, met een tussenliggende periode van ongeveer 2 weken. Natuurlijk kan het programma aangepast en uitgebreid worden. Bijvoorbeeld met sollicitatietraining. Voor overleg ben ik ook buiten de bijeenkomsten via telefoon of e-mail te bereiken.

Resultaat
Een actueel profiel, een keuze voor een nieuwe richting en een plan voor de toekomst, uitgewerkt in concrete stappen.

Een vrijblijvende afspraak?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even en dan vertel ik je meer over mijn werkwijze.