COMMUNICATIE | ORIËNTATIE | REALISATIE

Kiezen voor verandering

"Altijd als omstandigheden veranderd worden, veranderen mensen. Altijd als mensen werkelijk veranderen, veranderen ook de omstandigheden."


Dorothee Sölle,
hoogleraar systematische theologie

Mogelijkheden verkennen

"Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal."


Albert Einstein,
natuurkundige en uitvinder

Even stilstaan

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang" 

Bertold Brecht,
dichter en regisseur

Beroepskeuze en MBTI onderzoek

Bij beroepskeuze en loopbaanontwikkeling maak ik graag gebruik van de Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI). Het is een waardevol onderzoeksinstrument dat inzicht geeft in je voorkeursstijl en gedrag. Het geeft aan hoe verschillen tussen mensen, zoals we die dagelijks ervaren, positief en constructief kunnen worden ingezet. De MBTI velt geen oordeel over iemand; er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ voorkeuren.

Nadruk ligt op het bewustworden en inzicht krijgen in je persoonlijkheid, de manier waarop jij energie opdoet, de manier waarop je omgaat met informatie en beslissingen neemt en je levensstijl. Het geeft je motivatie aan, je manier van communiceren, mogelijke groeidomeinen en
een indicatie over beroepsvoorkeuren passend bij je type. 

Een MBTI onderzoek bij COR bestaat uit het beantwoorden van een vragenlijst en het afnemen van een interview. Aan de hand van de uitkomsten vindt er een typebespreking plaats en wordt de toepassing in de praktijk besproken. Je krijgt daarbij het handboek 'wat een persoonlijkheid' als naslagwerk.

MBTI is gevalideerd door veelvuldig onderzoek en daardoor een betrouwbaar instrument. Toen ik er mee in aanraking kwam heb ik het zelf ervaren als een ‘feest van herkenning en erkenning’ en dat hoor ik ook vaak van mijn klanten.

De MBTI is in de regel ook een onderdeel in een loopbaancoachingstraject. MBTI zet ik ook in bij teamcoaching. Nadruk ligt dan op bewustwording en inzicht in ieders eigenheid waardoor er begrip of erkenning kan ontstaan, wat ten goede komt aan de onderlinge samenwerking en communicatie.

Duur
Het onderzoek en de bespreking van de uitkomsten en de relatie met (in dit geval) beroepskeuzes kan in één dagdeel of twee gesprekken plaatsvinden.

Interesse?
Maak een afspraak, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .