COMMUNICATIE | ORIËNTATIE | REALISATIE

Even stilstaan

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang" 

Bertold Brecht,
dichter en regisseur

Kiezen voor verandering

"Altijd als omstandigheden veranderd worden, veranderen mensen. Altijd als mensen werkelijk veranderen, veranderen ook de omstandigheden."


Dorothee Sölle,
hoogleraar systematische theologie

Mogelijkheden verkennen

"Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal."


Albert Einstein,
natuurkundige en uitvinder

Hoe werkt COR

In een kennismakingsgesprek achterhalen we wat je wilt bereiken, wat je belangrijk vindt en welke vragen er spelen. Ik vertel wat ik daarin kan doen. Als er een ‘klik’ is maak ik een voorstel met een plan van aanpak en als dat goedgekeurd is, starten we.

Mijn begeleiding bestaat uit luisteren, doorvragen en terug geven wat ik zie of hoor en ik nodig je uit tot reflectie. Ik zoek mee naar mogelijke wegen die leiden naar het gewenste doel en we kijken wat je daarvoor nodig hebt. Ik moedig je aan om stappen te zetten. Eventuele belemmeringen bespreken we en we kijken vervolgens wat je kunt doen om deze op te heffen of hanteerbaar te maken. Ik loop letterlijk en figuurlijk een stukje met je mee op je pad. Dat betekent dat we vaak gaan wandelen in bos of veld rondom mijn werkruimte.

Soms is het even stilstaan, even een pas op de plaats maken. Daarnaast is het zaak om goed om je heen te kijken en je te oriënteren op diverse richtingen die je kunt inslaan om vervolgens keuzes te maken. En dan komt het aan op daadwerkelijk stappen zetten om de gewenste veranderingen te realiseren.

In mijn werk gebruik ik diverse methodes en zet die in afhankelijk van je vraag en wat er bij jou past. Ik ben gecertificeerd om te werken met:

  • Meyers Briggs Type Indicator (MBTI), (Alert)
  • Kernkwaliteiten en kernkwadranten® (Daniel Ofman)
  • Enneagram (Oscar Davids)
  • NLP interventies (master-practioner NLP, IEP)
  • Sociaal Panorama (Lucas Derksen)

Jouw vraag is steeds mijn vertrekpunt!

Uitgangspunt is dat jij je eigen oplossing in huis hebt en op eigen wijze en vanuit eigen verantwoordelijkheid in eigen tempo je weg kiest.

Interesse:
Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me of maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek